Tips för en romantisk weekend

Att ta med sin partner till en vacker och härlig plats och bara vara tillsammans en hel weekend kan vara ett av de bästa resminnen man kan skaffa sig. Det finns dock mycket att tänka på vad gäller resmål och aktiviteter.

När man väljer destination har man ett stort urval. Europa är fylld av städer som passar perfekt när det kommer till romantik. Städer som Paris och Rom kommer ju alltid ligga högt på listan av förslag, men listan kan göras betydligt längre än så. Vilket är precis vad Femina har gjort.

Men sedan är det ju inte ett krav att åka utomlands för att ha en romantisk weekend tillsammans. Det finns gott om fantastiska platser i Sverige som passar in på detta, och vissa hotellkedjor, exempelvis Elite, som erbjuder specifika paket till par som vill ha en romantisk upplevelse.

När det sedan kommer till upplevelser man kan prova på finns det heller inte få att välja mellan. Vi är ju alla olika och det finns ju inte en självklar upplevelse som passar alla, men man kan helt klart titta på lite olika populära förslag.

En sak praktiskt taget alla kan hålla med om är att en romantisk middag är perfekt för att sätta den rätta stämningen. Innan man bokar ett bord är det dock bäst att kolla upp restaurangen på nätet och titta på bilder eller besöka den själv för att se vilken typ av miljö man hamnar i. För en riktigt romantisk middag vill man ju helst sitta lite avsides. Det får ju gärna vara mysigt, men det ska inte vara litet så att det blir trångt.

Andra populära alternativ inkluderar en dag på ett spa följt av en choklad- eller vinprovning. Vill man få ett fysiskt minne från sin weekend kan man istället ta en glasblåsnings- eller silversmidekurs där man får prova att göra något själv och ta med sig det hem.