Regn under campingsemestern

Camping är ju en väldigt populär sommaraktivitet för många i Sverige, och alla som gjort detta ett par gånger är säkert väl medveten om att det är lika bra att förvänta sig en del regn. Enligt SMHI är juni troligtvis den bästa månaden att åka ut och campa då detta faktiskt är den nederbördsfattigaste av sommarmånaderna. Men i slutändan får vi mer nederbörd under sommarmånaderna än någon annan tid på året. Det är faktiskt så mycket som dubbelt så hög genomsnittsnederbörd under en sommarmånad än en vintermånad.

Så nu när vi konstaterat att man bör förvänta sig att få ett par regniga dagar under en campingsemester gäller det ju att göra de rätta förberedelserna för detta. Det första som ska vara med på packningslistan är ju regnkläder och gummistövlar till alla som följer med. Campingtältet bör kunna klara av 5000 vattenpelare det kan hantera nästan allt vad regn heter. Och man bör även se till att få med sig lite underhållning som inte nödvändigtvis måste användas utomhus.

Några roliga brädspel som hela familjen kan spela är ett mycket bra tips och det finns ett enormt utbud att välja mellan. Men det är ju inte alltid alla är på humör för att spela samtidigt, så lite måste man ju även tänka på mer personlig underhållning. Är man på en större campingplats finns ju möjligheten för WiFi och då kan man ju alltid dra fram mobilen och starta ett spel som Starburst för lite snabb underhållning.

Ett annat tips är ju att dra med sig några fiskespön om man campar i närheten av några bra fiskeställen. Om det skulle regna kan det ju faktiskt hända att fisken nappar bättre. Det är ju helt och hållet upp till var och en om hur mycket regn som är för mycket för att gå och fiska, men klär man bara på sig rätt kan det vara en riktigt lugn och härlig upplevelse att fiska i regnet.