Naturskönt område ett par mil från stan

För den som inte äger sin egen sommarstuga är uthyrningsstugor ett välkommet alternativ. Man vill lämna staden och allt den för med sig bakom sig under semestern och tillfälligt byta ut sitt liv för ett tag. Man vill få en annan känsla inombords. Att försöka koppla av hemma under semestern kan vara svårt. Det finns alltid något man behöver fixa eller se till. Hyr man en stuga kan man glömma de tankegnagande sakerna och bara koppla av; en semesterstuga mitt i naturen ger det lugnet. Ibland behöver man fly från jäkt. In i det tysta, intill naturen. Mosjöns camping ger dig lugn. Men också närhet till stad.

Finn lugnet

Ett par mil norr om Örnsköldsvik ligger Mosjön, och intill den lilla sjön finns ett område präglad av skön natur. Mitt i allt det vackra hittar man Mosjöns campingområde, en stugby med 20 stugor och massor med plats för både husvagnar och husbilar.

Semestrar man med familjen kan man få hyra nyligen renoverade stugor för fyra och fem personer, och är man kanske en backpacker eller ett par kan man tillbringa nätterna i de lite mindre stugorna med närhet till Örnsköldsvik.

Aktiviteter för alla

Även om en trevlig stadskärna finns bara tjugo kilometer bort kan man gott ta beslutet att tillbringa all tid i campingområdet. Aktiviteter och roliga spel finns tillgängliga, oavsett deltagarnas ålder. De yngre i familjen gillar säkert hoppmattan och minigolfen, samt ett dopp i plurret. Vill man avsluta dagen med lycka drar man upp en ädelfisk ur sjön, filear den och gör den klar för en av grillplatserna som finns placerade runt sjön.

Höga Kusten

Vill man så finns det mycket att se runt omkring, åka ut på dagsutflykter och se vad Höga Kusten erbjuder, ta gärna ett par dagar och utforska nya områden som du kanske aldrig förut besökt. Många återkommer gärna fler gånger då det finns så mycket att upptäcka i detta vackra landskap.