Campa i Europa – fantastiska platser

Att sätta upp sitt tält på en noga utvald campingplats och verkligen uppleva naturen är en underbar upplevelse. Men det gäller att välja med omsorg. Här tittar vi på några fantastiska platser i Europa att campa på.

Camping är ju inte tänkt att vara det dyraste sättet att semestra på direkt. Men när det är bra campingtider har många platser sina högsäsonger. Av denna anledning är det alltid värt att jämföra priserna på flyget. Något man enkelt kan göra online idag.

Le Clos du Lac (Fankrike)

1450 meter över havet och ett stenkast från Écrins nationalpark kan man hitta Le Clos du Lac som har en av de bästa utsikterna av någon campingplats man kan hitta i Europa. Med nära till flera vandringsleder och en sjö för både bad och fiske är detta ett utmärkt val för camping. Efter solen gått ned får man också uppleva en otrolig stjärnhimmel.

Landgoed de Barendonk (Nederländerna)

Vill man inte upp i bergen och campa kan man testa på den sköna skogs- och lantmiljön på Landgoed de Barendonk. När det kommer till camping är kanske detta mer av en ”light”-upplevelse, men det betyder också att det är ett perfekt tillfälle att introducera någon till camping för första gången. Populära aktiviteter i området inkluderar vandring och cykling, men det finns även tillfälle att prova på geocaching.

Camping Port Massaluca (Spanien)

Tar man sig till Spanien är det värt att titta på Camping Port Massaluca i Katalonien. Campingen är beläget där de två floderna Ebro och Matarraña möter varandra. Av denna anledning är det många vattenrelaterade aktiviteter man kan spendera tid med här, som fiske och paddling. Men det är även en perfekt plats för den som gillar fågelskådning.